Inloggen (e-mail/wachtwoord)

Halte Sterrenberg

Geplaatst op: 27-03-2019
door: Karina
cursist

Beschrijf een plek, geef het een bepaalde emotie mee. 

Hij zet zich breeduit op de achterste bank in de volle bus en hijst zijn zware rugtas naast zich op de bank, naast het raam. Zo kon er niemand meer bij. De hele bus kan hij zo overzien. Hij probeert zijn grimmigste gezicht op te zetten als er nieuwe passagiers instappen die het wagen zijn kant op te komen en schudt van nee. Het helpt, vooralsnog. Dan lacht hij weer in zichzelf, zoekt weer de foto op zijn telefoon. Maar pas op, waakzaam blijven.
Hoeveel haltes nog? Prins Alexanderweg, Dolderseweg, Sterrenberg, en dan zijn ze er. Elke halte stappen nieuwe mensen in, ze houden zich vast aan de gele stangen en de grijze lussen boven hun hoofd. Weer stopt de bus. Halte Sterrenberg. Hij probeert door het raam te kijken, tuurt over de mensen naar de ingang. Twee studenten, een moslima met twee kleine kinderen....Wanhoop overvalt hem. Een pijnscheut trekt door zijn lijf vanuit zijn buik naar zijn borst.
Dan ziet hij door de smerige ramen van de bus het zonlicht schijnen op haar blonde krullenbos als ze naar hem toekomt, slalommend om de passagiers in het gangpad. Hij barst bijna uit elkaar, hij kan wel schreeuwen van geluk. Hij kijkt verlegen weg van haar stralende ogen, pakt zijn tas en gaat opzij, maakt ruimte, voor haar.....


Reageer (1)