Inloggen (e-mail/wachtwoord)

Personages

Geplaatst op: 29-05-2019
door: Karina
cursist

Nuwan is veertig jaar. Hij heeft een donkerbruine huid, een klein hoofd en een uitdijend lichaam. Tijdens zijn bezoek aan zijn familie in Sri Lanka is hij minstens tien kilo aangekomen. Zijn slanke, beeldschone vrouw torent minstens 15 centimeter boven hem uit. Het gaat beter met hem, hij beweegt zijn onderkaak niet meer nerveus heen en weer. In plaats van bruinige stompjes heeft hij een stralend wit gebit dat hij regelmatig laat zien, want hij lacht weer. Zijn uitspraak is echter niet verbeterd. Consequent vergeet hij de laatste letter van de Nederlandse woorden uit te spreken.

 

Dirk is minstens twee meter lang. Vandaag draagt hij een turkoois poloshirt dat als een gordijn van zijn omvangrijke buik afhangt, boven een zwarte werkbroek met veel zakken. Eronder zwart-witte sneakers met neongroene veters. Zijn grijsblonde haar is vastgebonden in een staart die tot halverwege zijn rug reikt. Iets voorover gebogen, met licht gespreide armen maakt hij een dreigende indruk als hij zijn dagelijkse tray bier afrekent. Maar zijn stem is zacht. Excusez le mot, maar als er een Hollandse Indiaan zou bestaan, dan is Dirk er een.

 

Tegenover me zit een vrouw met een fors lichaam en een te klein hoofd dat taps toeloopt. Ze heeft sluik, grijsblond haar dat tegen de schedel geplakt zit. Ze draagt een jas met een klein, bruin ruitje, model groot mannencolbert en een grijze sjaal. Ik kijk weg, het is onbeleefd om te staren. Het volgende moment dat ik weer kijk, ontdek ik dat ze een zwarte snor heeft. Heel vreemd bij het verder zo noordelijke uiterlijk. De ogen staan te dicht bij elkaar, het geeft haar een gemene uitdrukking. 

 

Samir is van gemiddelde lengte en postuur. Hij is lichtgetint, heeft zwart haar en een stoppelbaardje. Tot zover niets bijzonders. Behalve zijn ogen. Die zijn heel groot, hazelnootbruin en amandelvormig. Het zijn ogen die je ziet op Egyptische dodenmaskers. Als je ze eenmaal hebt gezien, vergeet je ze nooit meer. Je verwacht een Indiaas accent, maar als hij gaat praten hoor je het perfecte Brits van een zakenman uit London City.


Reageer (0)