Inloggen (e-mail/wachtwoord)

Dennis

Geplaatst op: 10-04-2020
door: Ragna
online cursist

 


 

Dennis is zo’n man die je op de camping in Frankrijk tegenkomt. Zo eentje van wie je al van ruime afstand ziet ‘ah, een Nederlander’, nog voordat hij zijn mond opengedaan heeft. Maar op dat moment hoef je uiteraard niet lang te wachten, want zoals het een echte Hollander betaamt praat hij graag, luid en duidelijk. Kaal, zonnebril op het hoofd dat al door de eerste lentezon een beetje rozerood verkleurd is en een korte broek waaronder behaarde benen uitsteken, ook al zijn we in Nederlander en is het krap negentien graden vandaag.

 

 

Vlinder is een studente van een jaar of eenentwintig. Blond haar (geverfd, dat wel) dat ze eens in de zoveel tijd met een semi-nonchalant gebaar over haar schouder werpt. Ze is meestal aan de telefoon, waarbij ze met vage vrienden praat op een toon alsof zij de wereldproblematiek persoonlijk moet gaan oplossen. In werkelijkheid gaat het meestal over het aantal in te kopen flessen wijn voor het volgende jaarclubdiner of haar laatste Tinder-date. Haar stem klinkt alsof ze zojuist een compleet pakje Marlboro heeft weggepaft. En waarschijnlijk is dat ook zo.

 

 

Hij is de man die je niet ziet, waar niemand op let. Niet heel groot, niet heel klein. Niet vadsig dik, maar ook niet mager. Onopvallend kapsel in peper-en-zoutkleur, een bril met een nietszeggend montuur. Of, nu ik het zeg, misschien heeft hij wel helemaal geen bril... Als hij praat, is dat op zachte toon, alsof hij eigenlijk tijdens het praten al zijn excuses wil aanbieden voor zijn stemgeluid. Tijdens de weinige momenten dat we praten, bestudeert hij meestal de stoeptegels, of anders de grijze wolkenlucht boven ons. Zijn naam? Niemand die het weet.


Reageer (1)