Inloggen (e-mail/wachtwoord)

Schrijfbagage

Geplaatst op: 20-01-2013
door: marjolein hoogerwaard
schrijfgenoot

Over een anderhalve week ga ik een weekend schrijven. De coaches vroegen wat neem je mee? En wat laat je thuis?


Goh, dat zijn nog eens goeie vragen.


Graag laat ik de druktemaker thuis. Die houdt mij ’s nachts te veel uit mijn slaap en ik wil liever dromen. Eigenlijk wil ik de tobber ook niet meenemen. Maar hij helpt me vaak met het wikken en wegen van een zin. Dus daar dub ik nog over.


Mijn weekendrelatie gaat natuurlijk niet mee. Maar ook al is hij niet in de buurt: hij is de kritische blik die altijd over mijn schouder tuurt . Ik zoek nog een manier om hem uit te schakelen. Eerdere pogingen zijn mislukt.


Krampachtig reist mijn lust en leven mee voor broodnodig plezier en zin in schrijven.


Wie zeker thuis moet blijven is mijn angsthaas. Die blokkeert momenteel het een na andere verhaal en straks wandel ik met lege wanten over de drempel van Samaya en val ik zo maar door de mand.


Helaas voor mijn lieve ouders laat ik mijn vanzelfsprekende zorgverzekeraar achter.


Ook dochterlief kan niet bij me aankloppen en stiekem lach ik in mijn vuistje: dit keer zit er geen voorkeursbehandeling in!


De herinnering aan de tijd dat ik nog niet werd gehinderd door onzekerheid gaat mee in mijn bagage. Zo ook mijn obsessie voor mensen met een vlek als bodem voor inspiratie. Natuurlijk sleep ik een doos tomeloos doorzettingsvermogen mee en een pakje pleisters voor de wonden van woorden van kritiek.


Na het weekend, op zondagavond zal ik mijn lief begroeten: “Hoe was jouw weekend, schat? Het mijne was geweldig: geschreven en genoten!” en bied dan vrijwillig mijn schouder aan.


 Reageer (4)